AREAUPPMÄTNING

Många villor har en taxerad bo- och biarea som inte stämmer överens med verkligheten. Ta kontakt med oss så hjälper vi er mäta upp fastigheten.

Att öka den taxerade boarean kan vara ett enkelt och prisvärt sätt att åka värderingen på huset.

Hur går det till?

Kontakt

En areauppmätning är enkelt för dig som fastighetsägare. Ta kontakt med oss så bokar vi in en tid för själva platsbesöket. Beroende på husets komplexitet brukar mätningen inte ta längre tid än 1 – 2 timmar. Är det ovanligt mycket vinklar, våningar och udda utrymmen kan vi behöva längre tid på oss.

Platsbesök

Efter att vi bokat in tid och datum kan ni sedan slappna av. Ert jobb är gjort. Vi behöver inte mer underlag av er utan kommer väl på plats att börja mäta upp alla utrymmen i huset enligt konstens alla regler. Vi brukar kunna ge ett ungefärligt resultat så fort mätningen är avklarad, men exakt boarea och biarea vet vi först när vi gjort en sammanställning på tillbaka på kontoret då vi även avrundar uppmätta mått korrekt efter myndigheternas föreskrifter och regler.

Rapportering

Mätningen utförs enligt Svensk standard och i vår rapport får ni bo- och biarea specificerad med korrekt avrundade kvadratmeter per våningsplan samt totalt i hela huset.

Rapport och eventuella kommentarer skickas till er via mail och kan förväntas i er inkorg redan dagen efter platsbesöket.

En kostnadseffektiv tjänst

Priset för en areauppmätning överstiger sällan 2500 kr och många gånger kan detta betala sig självt om man utför en omvärdering av huset i efterhand med en eventuellt ökad taxerad boarea.

KOSTNAD

Lägre pris i samband med annan tjänst

Kontakta oss om du är intresserad av en areauppmätning eller har frågor kring tjänsten.

KONTAKTA OSS